Aldri for erfaren til faglig påfyll

Med Datapowers digitale fagkurs lærer selv de mest erfarne nye nytt. E-læring fungerer utmerket som selvstudie.

Denne høsten har fem meget erfarne karer i Ventilasjon og Inneklima møttes på kveldstid for å diskutere fag.

De har alle mange års erfaring, men det er alltid noe nytt og lære, er den gjentagende konklusjonen.

Regelmessige kveldsprater

– Det blir for lite tid i hverdagene til å sette faglig utvikling på dagsorden, sier Tore Dahl, som er en av deltakerne. Dermed har de fem karene tatt tak selv, og møtes på kveldstid til regelmessige fagprater og en kopp kaffe.

E-læring er lurt

– Vi har tatt utgangspunkt i Datapower sine e-læringskurs for ventilasjon- og blikkenslagerfaget, som er tilgjengelige og gir umiddelbar tilgang for kundene i nettbutikken. Det digitale fagkurset har vi jobbet oss igjennom på storskjerm i samlingene, sier Tore Dahl. I tillegg har vi presentert og delt erfaringer på våre spesialområder, og på den måten lærer vi av hverandre også.

Viktig for bedriften

Daglig leder Kjell Ressem i Ventilasjon og Inneklima er imponert over medarbeiderne som har tatt denne utfordringen. Han er ingeniør og har deltatt på et par av kveldene. – Det er alltid interessant å diskutere fag og løsninger, sier Ressem, som også fremholder at dette er viktig for selskapet.

Kravene endres

Det stilles stadig nye krav til inneklimaet både i form av luftkvalitet, termisk inneklima, lyd og vibrasjoner, så det er viktig å være oppdatert. Etter hvert som bygg blir tettere, blir ventilasjon viktigere for et balansert og godt inneklima.

Fakta om e-læringen

Opplæringen er for ansatte og ledere som jobber i ventilasjons- og blikkenslagerfaget. Kursene er utviklet i samarbeid mellom Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforening (VBL) og DataPower Learning AS. Fagstoffet er utarbeidet av VBL’s eksperter.

Målet med kursene er at alle medarbeidere etter endt opplæring vil ha økt sin kompetanse i ventilasjons- og blikkenslagerfaget. Kursene egner seg både for etter- og videreutdanning, og som oppslagsverk for bransjen. Kursene inneholder oppdatert fagstoff, lyd, tale, bilder, animasjoner, oppgaver og tester som forsterker læringen. Kursene kan du ta i eget tempo og når du har tid. Etter bestått kurs kan du skrive ut et kursbevis som dokumenterer din kompetanse.

Kursene kan kjøpes her.