En stolt og lang historie

1985 – 1999
1999 – 2021
2021 –

Med en historie som spenner over nesten fire tiår, har Datapower etablert seg som en sterk leverandør av oppfølgingsverktøy og e-læring. Selskapet definerer seg nå som en opplæringspartner for næringslivet og er spesielt godt etablert innen bygg- og anleggsnæringen.

Basert i Steinkjer, har selskapet oppnådd suksess ved å kombinere pedagogisk ekspertise med innovativ teknologi. Siden 1985 har Datapower levert produkter innen IT-opplæring enten det har vært via bok, CD, e-læring eller administrasjons- og informasjonssytemet iFag. Flere tusen kurs er utviklet og distribuert i mange millioner eksemplarer til kunder i inn-og utland på til sammen 17 forskjellige språk.

1985

Datapower etableres

I 1985 etablerer Jan Helge Lillebo Datapower med hovedkontor i Steinkjer med idé om selvstudiekurs for databrukere. Selskapet opplever rask vekst og utvider etterhvert med nye kontorer i både Sverige og England.

Det lages innhold og manus til brosjyrer, temabøker og læremidler innen IT. Hele produksjonslinjen håndteres i Steinkjer.

Etterhvert blir bøkene også supplert med oppgavefiler på disketter.

1996

Datapower Learning

I 1996 blir Datapower Learning dannet som et utspring med e-læring i fokus og Bernt Gausen blir daglig leder etter sin tidligere rolle som direktør i Datapower Norge.

Kurs kommer nå også på CD-rom under varemerket SkillMaster og blir mer interaktiv ved hjelp av multimediaverktøy.

I 1999 videreutvikles SkillMaster til internett, og blir et av de første nettbaserte standarder for opplæring via internett. Datapower Learning Online blir da kåret til "årets internettprodukt" (2000) av bladet kapital data.

I 2010 begynte arbeidet med oppfølginsverktøyet iFag etter ønsker fra RørNorge om å utvide funksjonalitet i sine e-læringskurs. Videre blir iFag et naturlig valg for yrkesfagene.

2020

Dagens Datapower

I 2020 tar Kirsti Brandsegg Arntsen over som daglig leder og LERA kommer inn som nye eiere. Opplæring står fortsatt i fokus og nye verktøy og teknologier som VR og AI blir etterhvert benyttet.

Nettsider blir lansert som et nytt hovedprodukt ved siden av e-læring og iFag. Store og små behov blir dekket i de nærmere 100 leverte nettsider.

iFag får sin egen offisielle app tilgjengelig i Apple App Store og Google Play som gjør at lærlinger kan ta med sitt arbeid når de er på farten.